Goed oud worden met dementie, een kwestie van zinzorg?

!!Uitgesteld tot 22 oktober 2020!!

Wegens de covid19-pandemie is de studiedag op 22 april te Leuven uitgesteld naar 22 oktober 2020​. Indien u reeds ingeschreven bent, en indien u terugbetaling wenst of indien u zich wenst in te schrijven voor de vormingsdag in oktober, gelieve dan contact op te nemen met Anne-Monique.Staes-Polet@uclouvain.be . Voor leden van de Beroepsvereniging van pastores, gelieve contact op te nemen met elien.rogiers@kuleuven.be

LEUVEN, 22 OKTOBER 2020

& Louvain-la-Neuve, 21 oktober 2020 (in het Frans)

 

Inschrijvingen

Dementie is beangstigend en toch gaan er stemmen op in het sociale, medische, filosofische en theologische landschap die benadrukken dat het leven mogelijkheden biedt, ondanks de achteruitgang van cognitieve vermogens. Kunnen we echt « goed oud worden met dementie »? Kan de tijd van de ziekte gezien worden als een periode waarin een zinvol leven mogelijk blijft?
Rondom mensen die getroffen zijn door dementie, zoeken families, vrienden, professionals en vrijwilligers wat hun aanwezigheid, zorg en vriendschap kan betekenen in deze nieuwe situatie. Hoe kan spiritualiteit bijdragen aan het weder-opbouwen van al deze relaties?

Om over dit complex onderwerp na te denken, nodigt het Akademisch centrum voor Praktische Theologie van de KULeuven de volgende sprekers uit :

 

 

 

 

De poster downloaden

Het programma downloaden

Inschrijvingen

Uiterlijke inschrijvingsdatum : 17 oktober 2020.