Goed oud worden met dementie, een kwestie van zinzorg?

!!Uitgesteld tot 22 oktober 2020!!

« Wegens de maatregelen rond het Coronavirus en de veiligheid van iedereen (direct of indirect met ons verbonden) die we uiteraard willen behartigen, hebben we besloten om de studiedag op 22 april te Leuven te annuleren​. Mensen die reeds inschrijvingsgeld hebben betaald, zullen nog eens persoonlijk op de hoogte gebracht worden en mogen rekenen op een terugbetaling. We zoeken momenteel een moment om de studiedag alsnog op een ander (later) moment te laten doorgaan. Dit betekent dus ook dat de Algemene Vergadering uitgesteld wordt. We houden jullie verder op de hoogte! »

LEUVEN, 22 APRIL 2020

& Louvain-la-Neuve, 23 avril 2020 (in het Frans)

 

Inschrijvingen

Dementie is beangstigend en toch gaan er stemmen op in het sociale, medische, filosofische en theologische landschap die benadrukken dat het leven mogelijkheden biedt, ondanks de achteruitgang van cognitieve vermogens. Kunnen we echt « goed oud worden met dementie »? Kan de tijd van de ziekte gezien worden als een periode waarin een zinvol leven mogelijk blijft?
Rondom mensen die getroffen zijn door dementie, zoeken families, vrienden, professionals en vrijwilligers wat hun aanwezigheid, zorg en vriendschap kan betekenen in deze nieuwe situatie. Hoe kan spiritualiteit bijdragen aan het weder-opbouwen van al deze relaties?

Om over dit complex onderwerp na te denken, nodigt het Akademisch centrum voor Praktische Theologie van de KULeuven de volgende sprekers uit :

 

 

 

 

De poster downloaden

Het programma downloaden

Inschrijvingen

Uiterlijke inschrijvingsdatum : 17 april 2020.